Krémes, pikáns és laktató - ez a gnocchi recept egy igazi őszi hangulatú finomság, amit bárhová könnyedén magaddal vihetsz a kedvenc ételtermoszodban.


Hozzávalók


100 g dió

350 g burgonya

2 körte

1 gerezd fokhagyma

8 zsályalevél

150 g liszt + egy kevés a tészta nyújtásához

1 tojássárgája

150 ml tejszín

150 g Gorgonzola sajt

Bors



Elkészítés


A burgonyát megmossuk, sós vízbe tesszük és felforraljuk.


Forrástól számítva 20 percig hagyjuk főni. Közben forró serpenyőben szárazon pirítsuk a diót 3 percig, majd vágjuk apróbb darabokra és tegyük félre.


Ha megfőtt a burgonya, meghámozzuk, majd egy tálban sóval és borssal pépesítjük őket.


Adjunk hozzá 4 apróra vágott zsályalevelet, a tojássárgáját és a meghámozott, apróra vágott fokhagymát.


Ezután jöhet a liszt, amivel addig dagasztjuk, amíg a tészta rugalmas lesz, és már nem tapad az ujjainkhoz.


A lisztezett gyúródeszkán a tenyereink között nyújtsuk ki a tésztát kb. 1,5 cm vastag hasábokra, és vágjuk 2 cm-es darabokra.


Ezeket a darabokat egy villa hátoldalával kissé lapítsuk el - azért is jó, ha a villával egy kis bordázott felületet adunk neki, mert így jobban megmarad majd a szósz. Ezután helyezzük őket egy tiszta konyharuhára.


A tejszínt egy serpenyőben felforraljuk. A darabokra vágott gorgonzolát hozzáadjuk a tejszínhez, felolvasztjuk, majd sózzuk, borsozzuk.


A körtét apró kockákra vágjuk, és a szószhoz adjuk néhány szem kivételével, amiket majd a díszítéshez használhatunk fel.


Forraljunk fel egy serpenyőben vizet, majd adjuk hozzá a gnocchit és főzzük néhány percig: amikor a felszínre jönnek, akkor tekinthetjük megfőttnek. Ezután lecsepegtetjük, tálba tesszük (vagy a kedvenc ételtermoszunkba ;) ) és ráöntjük a forró gorgonzola krémet. Hozzáadjuk a maradék körte darabokat, az apróra vágott maradék zsályát és a pörkölt diót.


Ha kipróbáltad a receptet és tetszett, akkor már csak a számodra tökéletes ételtermoszt kell megtalálnod hozzá - nálunk számos megoldás közül válogathatsz: https://www.termoszbolt.hu/eteltermosz


(kép: Monbento Element Blue Ginkgo hőtartó ételtermosz)