… mi legalábbis reméljük! A betétdíjas palackok bevezetésével idén ugyanis újra fókuszba kerülnek a vízszűrő megoldások az otthonunkban, amihez a Termoszbolt oldalán számos megoldást találsz.


A műanyag felhasználás csökkentésének kérdése napról napra egyre fontosabbá válik az életünkben, azonban még mindig nagyon sok bizonytalanság övezi. Ha te is azok közé tartozol, akik számára fontos az egészséges életmód, akkor valószínűleg tudod, hogy a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás elengedhetetlen a kiegyensúlyozott és hidratált mindennapokhoz. Ezzel együtt azonban az egyik legfontosabb kérdés, ami azonnal felmerül bennünk: mi az igazán egészséges víz? A csapvíz, a tisztított víz vagy csakis az üzletben kapható palackozott kristály- illetve ásványvíz?


A csapvízzel kapcsolatban - lakóhelytől függően - gyakran felmerülő panaszok közé tartozik a kellemetlen íz, a vízkövesség vagy a nem kristálytiszta megjelenés, melyek egyike vagy mindegyike sokakat ösztönzött már arra, hogy alternatív megoldást keressenek - legyen ez akár palackozott vagy szűrt víz.


Amennyiben a palackozott vizek mellett döntöttél, akkor valószínűleg te is észrevetted már, hogy mennyi szelektív hulladék termelődik akár csak egy hét alatt, ha a család minden tagja ilyen vizet iszik. Ahogy minden gyártó fokozatosan betétdíjas palackokra vált idén, úgy kell majd nekünk is átállnunk a vizes palackok külön gyűjtésére, amelyeket kizárólag nem összenyomva tudunk majd csak visszaváltani.


Ha mindezeket és persze a műanyag környezeti hatásait is mérlegelve újra napirendre került a családban a tökéletes vízszűrő megoldás, akkor mutatunk néhány olyan megoldást, melyek egész nap támogatnak a tiszta és egészséges víz fogyasztásában.



VÍZSZŰRŐS KANCSÓK


A Laica az egyik legismertebb a vízszűrős kancsók piacán és nem véletlenül: az olasz gyártó már 1974 óta jelen van az európai piacon, ezzel a 40 évnyi iparági tapasztalattal a hátuk mögött számos, a különböző igényeknek megfelelő vízszűrős kancsó családot álmodtak már meg, minden nap tiszta vízzel látva el sok-sok háztartást. Mindez természetesen egyszerű és elegáns olasz designnal párosul, ami sokkal esztétikusabb látványt is biztosít, mint egy palack víz. Kínálatukban az 1 literes kancsótól a 3,7 literes családi kiszerelésig mindenféle kivitelezést megtalálsz, melyekhez különböző vízszűrőbetétek közül is válogathatsz.




VÍZSZŰRŐS KULACSOK


A vízszűrős kulacsokat használhatod akár otthon, ha pohár helyett inkább kulacsból innál, megelőzve így a víz esetleges kiömlését, de kisebb méretüknek köszönhetően bárhová veled tartanak - a munkahelyedtől az edzőtermen át a hosszú túrákig.


Ha szereted a hatékonyságot vidámsággal keverni, akkor a Bobble márka színes vízszűrős kulacsait és kancsóit imádni fogod! A BPA-mentes Bobble termékek aktív szénszűrője megtisztítja a csapvizet a a klór és a szerves szennyeződések nagy részétől, így egész nap élvezhetjük a minőségi, tiszta és szagtalan ivóvizet.



A kancsó szűrője ráadásul újrahasznosított anyagból készült, így kímélve még inkább a környezetet.



A vízszűrős kulacsok közül a vásárlók egyik nagy kedvence a NASA űrprogramokra kifejlesztett technológiát alkalmazó NKD+ szűrőkulacs, mely electrodsorptive technológián alapuló szűrőrétege eltávolítja a vízben esetlegesen előforduló szub-mikron részecskék széles körét, kórokozókat és gyógyszeripari szereket, sejttörmelékeket és annak a természetben előforduló változatainak több mint 99.9%-t. A szűrő nem használ mechanikai pórusokat, ezért nem csak csapvízzel, hanem természetes folyókból, patakokból is feltölthető, és biztonsággal fogyasztható, így kifejezetten ajánljuk a túrázás szerelmeseinek is.

A szűrőbetét aktív szén, baktériumnövekedés gátló, valamint természetes vulkáni ásványi réteget tartalmaz.



A Termoszbolt csakis az olyan szigorú előírásoknak megfelelő, magas minőségű márkák termékeit forgalmazza, melyek megbízhatóságában  mi is 100%-osan hiszünk. Ismerd meg a teljes vízszűrős kulacs- és kancsó kínálatunkat, hogy biztosan az igényeidnek megfelelő terméket válaszd.


Vízszűrős kulacsok: https://www.termoszbolt.hu/vizszuros-kulacs 

Vízszűrős kancsók: https://www.termoszbolt.hu/vizszuros-kancso