Hamarosan kezdődik az iskola, és a szülők, anyukák lázasan kezdik gyűjtögetni az iskolába szükséges felszereléseket. Az egyik ilyen, elengedhetetlen dolog, az uzsonnás doboz.

 

Minden nap használjuk. Mi anyukák, akik megtöltjük, este elmossuk, és a gyerekek, akik jó esetben megeszik a tartalmát. 

 

Mivel nekem is kisiskolás gyerekem van, tudom, hogy milyen elveknek kell megfeleljen egy ilyen doboz.

 

Itt az oldalon már írtunk egy blog bejegyzést a műanyagokról, tehát a termékek alapanyagának fontosságáról, ami kifejezetten lényeges kérdés az uzsonnás dobozok esetében is. 

 

Ebben a bejegyzésben most a Monbento cég Tresor nevű dobozáról írok nektek. A cégről azt kell tudni, hogy francia - így a dobozok dijánja önmagáért beszél azt hiszem, a színekről nem is szólva. Gyönyörű minden termékük. A céget 2009 -ben alapították és kifejezetten gyerekeknek és felnőtteknek való ételhordókat, bento boxokat, uzsonnás dobozokat gyártanak. 

 

A Monbento Tresor uzsonnás doboz ételhordó számos nemzetközi díjat nyert már. 

 

Maga a doboz, nagyon kis cuki, kompakt. Nem egy óriási darab. A képeken valahogy nekem sokkal nagyobbnak tűnt, de nem kell megijedni a méretétől. Egy kisiskolásnak pont elég. 

 

Az első dolog, amiben teljesen más, mint a többi uzsonnás doboz, az az, hogy itt a rekeszek egymás tetején helyezkednek el, tehát nem egy nagy széles lapos doboz, hanem kisebb, magasabb. Ennek köszönhetően egy kisebb táskába is könnyen belefér állítva, ami egy nagyon hasznos tulajdonság szerintem. 

 

Nálunk a gyermeknek nem kell cipelni semmit magával a suliba, így csak egy egész kicsi táskája van, a régebbi doboz eddig csak állítva fért bele, de úgy borul benne minden...

 

Másik újdonáság, hogy minden rekesz, teljesen külön kezelhető, külön teteje van. Így akár pl. joghurtot is tehetünk az egyik kis fedeles rekeszbe, biztosan nem fog mindennel összefolyni. Kétszer 150 ml a két kisebb rekesz, a nagyobb pedig 500 ml. 

 

 

Az oldalsó kapcsoknak köszönhetően a gyerekek is könnyen tudják nyitni, zárni a dobozt. Ha a kapcsot bepattintják, akkor biztos a zárás, nem fog kinyílni a doboz. A doboz tetejében pedig van egy kis "ablak", amiben cserélgethetjük a képeket. Ez nagyon cuki ötlet és a doboz részeként kapott 4 db kis korong is nagyon cuki!

 

Maga a doboz, nagyon jó minőségű, vastag és kemény BPA mentes, élelmiszerekre biztonságos, mikróba és mosogatógépbe helyezhető műanyagból készült. 

 

Nálunk osztatlan sikert aratott a Monbento Tresor uzsonnás doboz a felnőttek és gyerekek körében is. Egy nagy étkű kamasz fiúnak ez a méret valószínűleg nem elég már, de általános iskolás gyerekeknek tökéletes választás!