Milyen műanyag kulacsot vegyünk a gyereknek és magunknak? Mi a biztonságos, nem káros?

 

 

 

Nehéz kérdés, mert sok az elvárás, sok a kritérium. A piac pedig tele van mindenféle kulacsokkal. Nagyáruházakban, játékboltokban, távolkeleti boltokban, papírboltban, bárhol lehet venni már kulacsot. 

 

Csak sajnos nem mindegy, hogy milyet választunk. 

 

 

 

Szerencsére manapság már egyre többen döntenek a kulacs használata mellett az eldobható, egyszer használatos palackok helyett. Ez nagyon jó irány, hiszen az eldobható palackok hatalmas mennyiségű szemetet termelnek, aminek környezetre gyakorlot hatását gondolom nem kell senkinek sem részletezni. Másik nagy előny, hogy nem kevés pénzt is spórolhatunk, ha nem vásároljuk a palackozott üdítőket. Az egészségügyi szempontokat ne is említsük!

 

 

Ha pedig már az egészségügyi szempontoknál tartunk, akkor van valami nagyon fontos, amit figyelembe kell venni a kulacsvásárlás előtt. Ez pedig nem más, mint a kulacs anyaga, különösen, ha műanyag kulacsról beszélünk. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen műanyagból készült a kulacs! A gyerekeink egészségére általában különösen odafigyelünk. Figyeljünk oda hát arra is, hogy miben adjuk neki az enni és innivalót. Hiába csomagolunk neki ugyanis jó minőségű ételeket, italokat, hogyha az amibe tesszük, nem biztonságos. Különös figyelmet kell szentelni, ha pl. meleg, vagy savas ételeket, italokat teszünk a kulacsba, uzsonnás dobozba. Ezek hatására ugyanis még nagyobb mennyiségű káros anyag oldódhat ki a műanyagokból. 

 

 

Óva intenénk mindenkit a távolkeleti, nagyon olcsó oldalakról való rendeléstől. Ezek a termékek ugyanis általában nem bevizsgáltak itthon, Európában. Hasonló a helyzet viszont sok itthon kapható, pár ezer forintos kulaccsal is. Hiába van sok mindenre ráírva, hogy BPA mentes, sajnos ez nem elég, mivel a BPA-n kívül sok egyéb káros anyag is kioldódhat a műanyagból, így ez a felirat még nem garancia arra, hogy nem jelent kockázatot a termék. 

 

 

A legbiztonságosabb műanyag kulacsok, a BPA mentes, Tritan palackok! Ha odafigyelünk az egészségünkre, akkor keressük az ilyen termékeket. Ne az olcsóság legyen az elsődleges szempont!

 

 

Sajnos még sok helyen látjuk, olvassuk, anyukás oldalakon is, hogy az eldobható palackok többszöri használatát ajánlják egymásnak kulacs helyett. Ez sajnos nagyon nem jó ötlet, ugyanis ezek a palackok kifejezetten egyszeri használatra lettek gyártva, újbóli használatuk, esetleg még ráadásul meleg ital beletöltése nagyon nem tesz jót az egészségnek. Ezt a lehetőséget felejtsük el első kézből!

 

 

 

 

Keressük, a nagyobb, nemzetközi, hosszú évek óta kulacs gyártással foglalkozó cégek termékeit. Ez már önmagában garanciát jelent a minőségre. Ők mind nagyon sokat költenek kutatás fejlesztésre és csak kizárólag élelmiszerekre biztonságos alapanyagokat használnak.

 

 

Cégünk különösen nagy hangsúlyt fektet a minőségre. Kínálatunkba csak neves gyártók termékeit válogatjuk be, olyanokat amelyeket mi is jó szívvel adunk gyermekeinkek is és használunk mi magunk is. 

 

 

Ha odafigyelünk az egészségre, figyeljünk oda a minőségre is!

 

Mindezek ugyanúgy igazak az egyéb műanyag termékekre is, például az uzsonnás dobozoknál is hasonló a helyzet. Ott is figyeljünk oda ezekre!