Mikor megszületett az első gyerekünk, és épp külföldön jártunk, betértem egy bababoltba. Óriási kínálat volt, sokkal nagyobb választék, mint itthon. Szerettem volna valami jó ivópoharat venni neki. Olyat, amit hosszú ideig tud majd használni, tartós, jó minőségű és jól is néz ki. 


Így találtam meg ott a Thermos Foogo termékcsaládot. A márkát már ismertem, igazi régi, tradícionális amerikai márka. Gyakorlatilag ők találták fel és kezdtek el először termoszokat gyártani, több, mint 100 éve létezik a gyár, szóval nagyon mellé lőni nem lehet egy Thermos termékkel...

 

A 6 hónapos kortól ajánlott két fülű, puha szilikon csőrös poharat kezdtük el először használni. Kislányom nagyon szerette. Könnyen tudott inni belőle, nem tudta kiönteni, ha leejtette nem törött el, könyű volt tisztítani. Szóval tényleg remek darab volt. Mikor elkezdtük ezt az egész üzletet, ez volt az egyik első darab, amit mindenképp szerettem volna árulni itthon. Sajnos sokáig nem volt rá lehetőség, de most végre itt van!

 

Nagyon jó ötletnek találom, hogy van egy alap termék, a fém termosz, ami anyagából kifolyólag egy nagyon tartós darab már eleve, és ehhez lehet vásárolni külön a kupakokat, ahogy a gyerek növekszik. Költséghatékonyabb is így, mivel nem kell állandóan egy úgy egész terméket megvásárolni, és nem gyártunk újabb szemetet és felesleges tárgyakat a lakásba.



A 6 hónapos kortól ajánlott, úgy nevezett 'Első fázis' kupak két füllel rendelkezik, hogy a picik könnyen meg tudják fogni a poharat. Puha, szilikon az ivórésze, mely védi így a baba érzékeny ínyét. 

          

Az egy éveseknek kialakított, Második fázisú kupaknak már nincsenek fülei, és az ivórész picit merevebb, keményebb anyagból készült. A speciális szelepnek köszönhetően ebből sem folyik ki az ital. 


 

A harmadik fázisú kupak 18 hónapos kortól ajánlott, és gyakorlatilag iskolások is még simán használhatják, ugyanis ez egy szívószálas kupak. Minden része betehető a mosogatógépbe, és külön lehet hozzá venni plusz szívószálas részt is, ha egy idő után nagyon elhasználódna. Ez is egy plusz pont azt hiszem! Ez az a kupak egyébként, ami alapból jár a termoszhoz. 


       

 

Maga a termosz, az alsó rész 290 ml-es és vákuum szigetelt, dupla falú acél termosz. Alján egy gumis külső réteggel, ami védi a kulacsot az ütésektől. Akár 12 órán át hidegen tudja tartani az italt, ami benne van. Ez nem csak azért fontos, mert kellemesebb egy hűs vizet inni, hanem a baktériumok is kevésbé szaporodnak el így az italokban. Erre külön kísérleteket is folytatott a cég. 

 

Amit még nagyon szerettem használni ebből a termékcsaládból, az a Thermos Foogo Gyerek Ételtermosz. Mikor már akkorák voltak a gyerkőcök, hogy szilárdat is ettek, gyakran mentünk kirándulni. Reggel indulás előtt jól felmelegítettem a termoszt forró vízzel, majd utána a meleg ételüket beletettem, így akár 5 órán át melegen tartotta az ebédjüket a termosz. Annyira praktikus volt, hogy bárhol voltunk, csak előkaptam és máris ehették a friss meleg ételt. Nem kellett rohangálni, keresgélni, hogy hol tudnánk megmelegíteni nekik, főleg hogy lehet épp az erdő közepén voltunk. Így nekik mindig időben ott volt a meleg ebéd! 


Persze nem csak meleg ételhez jó az ételtermosz. Ha valami hideg gyümölcsöt, vagy melegben romlandóbb ételt szeretnénk vinni a gyerekeknek, akkor is kifejezetten hasznos, hiszen hidegen akár 7 órán át tart a termosz. 

 

Egy szó, mint száz, mi nagyon szerettük ezeket a Foogo gyerek termoszokat használni és kifejezetten sokáig használtuk őket. Külön öröm, hogy tudjuk már árulni is végre! Próbáljátok ki ti is! Szerintem ti sem fogtok csalódni!